Een nieuwe lente - een nieuwe set tuinmeubelen

Geplaatst op 06-06-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Ken je het gevoel wanneer de lente de tuin centimeter voor centimeter verovert en je zou niets liever willen dan het jezelf gemakkelijk maken in een stoel met hoge rugleuning? En dan haal je de oude tuinmeubelen uit het tuinhuisje en is je goede humeur weg. In de loop der jaren zijn ze gewoon lelijk geworden en hebben ze al een of andere eigenaardigheid. Er is een nieuwe tuinmeubelset nodig. Wat dacht je van iets dat op vakantie lijkt? Wat dacht je van tuinmeubelen van poly rotan? Deze tuinstoelen zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn ook nog eens supercomfortabel en weerbestendig.

Waar gaat de poly rotan over?

Polyrattan is een materiaal dat de laatste tijd steeds vaker wordt gebruikt. Om te beginnen is het gemakkelijk te krijgen. Aan de andere kant is het niet alleen zeer veerkrachtig, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het meubel is gemakkelijk schoon te maken met een beetje mild zeepsop. Dat is in een mum van tijd gedaan.

Een ander groot voordeel van polyrattan tuinmeubelen is het gewicht. Er is niet veel kracht voor nodig om ze te verplaatsen wanneer dat nodig is. Iedereen die helpt bij het opbergen voor de winter, zal zichzelf kunnen overtuigen van de lichtheid van dit meubel. Omdat de basis in de meeste gevallen van aluminium is, draagt ​​dit nauwelijks bij aan het gewicht.

Meer dan één kleur

Dat klopt - als je op zoek bent naar het volledige kleurenpalet, zul je waarschijnlijk niet stoppen bij rotan tuinmeubelen. Want het volledige kleurenpalet vinden we hier niet terug. Het rotanweefsel wordt voornamelijk gehouden in antraciet, zwart, bruin en verschillende tinten beige. Deze subtiele kleuren passen bij elke sfeer en kunnen worden geoptimaliseerd met gekleurde en gedessineerde stoelhoezen. Zo hoeft niemand het zonder zijn favoriete kleur op het terras te doen. Overigens zijn er voor de zitkussens ook opbergdozen ontworpen in rotanlook. Hiermee is de cirkel rond en past alles weer perfect in elkaar.

Waarom poly rotan en geen echte rotan meubelen?

Het eerste punt is duidelijk - het lage gewicht. Het tweede punt voor meubels gemaakt van polyrattan is ook duidelijk - gemakkelijk te onderhouden. Bij twijfel kunnen ze zelfs overwinteren op het terras, goed afgedekt met folie. Dit kan in het voorjaar wat meer schoonmaakwerk betekenen. Maar ze zullen er geen nadeel van ondervinden.

Het derde punt gaat over het materiaal. Iedereen die echte rotanmeubels kent, weet dat het mogelijk is om jezelf aan de rotanhoutsplinters te trekken of je op een andere manier (licht) te verwonden. Bij polyrotan is dit niet mogelijk. De afwerking is van zo'n hoge kwaliteit dat verwondingen onmogelijk zijn zolang het weefsel intact is. Omdat het materiaal zeer duurzaam en extreem resistent is, kan worden uitgegaan van een extreem lange levensduur. U moet echter ook een heel duidelijke verklaring afleggen. Iedereen die verliefd is geworden op dit materiaal zal niet willen wennen aan polyrattan. Men mag echter niet vergeten dat de productie van natuurlijk rotan de afgelopen decennia wereldwijd aan het afnemen is. Zo werd met de polyrotan een respectabel en praktisch alternatief gevonden.